Zgoda na media i uprawnienia
Na co zgadza się osoba przesyłająca
Przed pierwszym przesłaniem zdjęcia lub filmu do wydarzenia Cloomba prosi Cię o potwierdzenie, kto będzie mógł je zobaczyć: tylko organizator i inni goście, lub — jeśli organizator udostępnił zdjęcia publicznie — każdy, kto może zobaczyć wydarzenie. Akceptujesz również, że organizator może udostępniać lub ponownie wykorzystać to, co przesyłasz, oraz że możesz to usunąć w dowolnym momencie.
Przed przesłaniem upewnij się, że:
- Samodzielnie utworzyłeś treść lub masz prawo do jej udostępnienia
- Wszystkie osoby wyraźnie rozpoznawalne w treści wyraziły zgodę na fotografowanie lub filmowanie w tym kontekście
- Treść nie narusza niczyjej prywatności ani godności
Nie możesz przesłać treści bez wyrażenia tej zgody. Jest ona rejestrowana osobno dla każdego wydarzenia i pytana ponownie, jeśli organizator zmieni to, kto może zobaczyć zdjęcia.
Twoje prawa, jeśli pojawiasz się na treści przesłanej przez kogoś innego
Jeśli pojawiasz się na zdjęciu lub filmie w wydarzeniu Cloomba i chcesz, aby zostało usunięte, skontaktuj się bezpośrednio z organizatorem — może on usunąć dowolne zdjęcie lub film w swoim wydarzeniu. Jeśli organizator nie odpowie, napisz do nas na support (at) cloomba.com, a my rozpatrzymy prośbę.
Zgodnie z GDPR masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu swojego wizerunku w pewnych okolicznościach. Więcej informacji znajdziesz w GDPR a Twoje prawa.
Odpowiedzialność organizatora
Jako organizator odpowiadasz za zdjęcia i filmy zamieszczone w Twoim wydarzeniu. Upewnij się, że goście rozumieją Twoją politykę fotografowania — uwzględnij ją w opisie wydarzenia, jeśli ma to dla niego znaczenie. W dowolnym momencie możesz usunąć każde zdjęcie lub film.
Zdjęcia publiczne
Jeśli włączysz Udostępnij zdjęcia publicznie (Zarządzaj › Przegląd › Opcje), zdjęcia staną się widoczne dla każdego, kto może wyświetlić stronę Twojego wydarzenia — nie tylko dla zarejestrowanych gości. Miej to na uwadze, decydując, czy udostępnić je publicznie w przypadku wydarzeń publicznych.