Obserwowanie społeczności

Zaktualizowano 27 paź 2026

Obserwowanie społeczności utrzymuje Cię na bieżąco ze wszystkim, co organizuje.


Jak obserwować

Otwórz stronę społeczności i wybierz Obserwuj. Jeśli nie jesteś zalogowany, pojawi się tam monit o zalogowanie, a obserwowanie dokończy się, gdy tylko będziesz w środku.

Możesz też obserwować ze strony wydarzenia: gdy wydarzenie należy do społeczności, społeczność jest pokazana w sekcji Prezentowane przez, z przyciskiem Obserwuj obok. W aplikacjach mobilnych przycisk Obserwuj jest również na stronie społeczności.


Co zyskujesz

  • Powiadomienie, gdy do społeczności zostanie dodane nowe wydarzenie — wysyłane po tym, jak organizator skończy je konfigurować, i tylko dla wydarzeń, które są jeszcze przed Tobą
  • Nadchodzące wydarzenia społeczności w sekcji Obserwowane na Twoim koncie, razem ze wszystkim innym, co obserwujesz
  • Społeczność na Twojej stronie Społeczności
  • Newslettery, które organizator wysyła do obserwujących

Obserwowanie społeczności nie rejestruje Cię na żadne wydarzenie — wciąż rejestrujesz się na każde z osobna.

Powiadomienia o nowych wydarzeniach przychodzą jako powiadomienia push. W ustawieniach powiadomień możesz przełączyć się na dzienny przegląd — jedna wiadomość dziennie ze wszystkimi nowymi wydarzeniami z tego, co obserwujesz — i wyłączyć newslettery od społeczności, które obserwujesz. Każdy newsletter zawiera też własny link do rezygnacji z subskrypcji. Zobacz Przegląd powiadomień.


Twoja własna aplikacja kalendarza

Obok przycisku Obserwuj menu kanału subskrybuje Twoją aplikację kalendarza do społeczności: Google Calendar, Apple Calendar / Outlook lub dowolny czytnik, który przyjmuje kanał RSS. Subskrypcja aktualizuje się sama, gdy wydarzenia są dodawane lub zmieniane — w przeciwieństwie do pobranego pliku .ics, który jest jednorazową migawką.


Członkostwa

Niektóre społeczności oferują członkostwa — darmowe lub płatne poziomy z wydarzeniami i biletami tylko dla członków. Dołączenie do jednego czyni Cię też obserwującym. Anulowanie członkostwa pozostawia Cię obserwującym społeczność; zaprzestanie obserwowania nie anuluje członkostwa.


Zaprzestanie obserwowania

Otwórz stronę społeczności i wybierz Obserwowane — zmieni się z powrotem na Obserwuj, a powiadomienia od tej społeczności ustaną.


Znajdowanie społeczności do obserwowania

Przeglądaj katalog społeczności lub wyróżnione społeczności w Odkrywaj. Wydarzenie, które należy do społeczności, nazywa ją na swojej stronie — gdy rejestrujesz się na jedno wydarzenie z serii, to najszybszy sposób, by obserwować resztę.